Festival Litija zaljubljena 02

Aleksander Mežek je 4. maja premierno nastopil na festivalu"Litija zaljubljena 02", ki ga je organiziralo Društvo Nova kultura Litija. Mežek je skupaj z domačimi in tujimi glasbenimi gosti obeležil 30. letnico svojega delovanja v tujini. Na odru so se mu pridružili skupina Hiša iz Trbovelj in prijatelji iz Velike Britanije Dave Goodes, Graham Kearns, Guy Davies, Jerry Meehan in Paul Beavis. Skoraj 700 poslušalcev je prisluhnilo skladbam iz Aleksandrove mladosti in skladbam iz zadnjega CD-ja. Premierno pa so lahko slišali tudi nekaj skladb, ki bodo jeseni izšle na novem CD-ju.

"Koncert v Litiji je bil najboljša kombinacija dobre glasbe in toplega vzdušja. Zdelo se je, da nas je Mežek s svojo odlično glasbeno ekipo povezal. Uživali smo vsi. Mi spodaj in oni zgoraj na odru. Oboje je bilo več kot očitno. Kljub novostim, ki sem jih (laično) ocenila za nekoliko "trše", Mežkovo slovo od Litije ni bilo trdo, še manj angleško. Bilo je - naše. Brez Julije ga nismo spustila z odra. Dvorana Gimnazije Litija je glasno zapela in Julija najverjetneje prav tako. Julija je bila namreč z nami v dvorani, a našim očem skrita. Če bi želela najti njen obraz, bi morala iskati solze. Teh po izvrstnem koncertu ni bilo videti, čeprav je morda marsikatero srce potiho jokalo..."

Mirijam Smolej

 

Fotografije: Anja PeterneljAnleksander Mežek gost na koncertih Andreja Šifrerja

17., 18., 19. maj 2002 - Aleksander Mežek je kot gost nastopil na treh koncertih (v Cankarjevem domu v Ljubljani, v Mariboru in v Kranju) prijatelja Andreja Šifrerja. Šifrerju, ki je s temi koncerti proslavil svoj petdeseti rojstni dan, so se na glasbenem praznovanju pridružili tudi številni drugi prijatelji: The Dubliners, Dave Cook, Eugen "Hideway" Bridges, Joey Joey... Vse najboljše!

fotografije: Anja PeterneljNAGRADA REVIJE NAŠA ŽENA ZA DOBRODELNOST

Aleksander Mežek ni le izvrsten glasbenik. S svojmi dobrodelnimi prispevki dokazuje, da je tudi človek dobrega srca. Pogosto sodeluje na prireditvah, katerih izkupiček gre v dobrodelne namene, svoja prepričanja po izrazi tudi s pesmimi (Srce na elektriko, Sin očeta, Izumi se).
Njegova prizdevanja za pomoč drugim so pritegnila tudi pozornost revije Naša žena, ki ga je izbrala za dobrotnika leta. Več o tem si lahko preberite v oktobrski (letnik 2002) številki revije.

 Prvi slovenski kantavtorji ponovno v Stopovem intervjuju

Pred 25-timi leti je v Stopu izšel skupen intervju s prvimi slovenskimi kantavtorji: Aleksandrom Mežkom, Tomažem Domiceljem in Andrejem Šifrerjem.

Intervju izpred četrt stoletja si lahko posnamete na svoj računalnik (shranjen je .zip datoteki) in ga v miru preberete.

V zadnji avgustovski številki revije Stop pa si lahko preberete aktualen skupen intervju glasbene trojice.