ZGODBA PESMI ' LJUBEZEN VEČNOSTI'

ZGODBA PESMI ' LJUBEZEN VEČNOSTI'

'Najlepše pesmi piše življenje samo, le počakati je treba, da se napišejo'. S temi besedami Aleksander predstavlja pesem 'Ljubezen večnosti' na svojih koncertih.

Ko je pred 29 Leti prišel v London se je družini, pri kateri je Aleksander našel začasno stanovanje, pravkar rodila deklica z imenom Nicola. Zaposlenost njenih staršev mu je dovoljevala, da je deklico varoval prvih nekaj let njenega življenja. Tudi, ko se je odselil v lastno stanovanje, je stik med njima ostal pogost in pristen. Med tem je Nicola odraščala, končala osnovno šolo, colledge in po uspešni diplomi na oxfordski fakulteti je strica Saša, kot ga je vedno klicala, nagradila s tem, da se je odločila priti v Slovenijo za leto dni poučevat angleščino. Učila je v osnovni šoli v Novi Gorici, proste dneve pa je preživljala pri stricu na Gorenjskem. Tako so tekli dnevi, dokler ni spoznala vrlega fanta iz Ajdovščine z lepim slovenskim imenom Matjaž. Strica Saša je seveda najprej krepko zaskrbelo za svojo varovanko. Še trši oreh zanj pa je bilo vprašanje, kako vse skupaj razložiti Nicolinim staršem v Angliji, ki so mu zaupali hčer. Seveda ljubezen tako kot glasba ne pozna meja in tak je tudi konec te zgodbe, ki se je končala in obenem tudi zares začela julija lani, ko sta se Nicola in Matjaž v Angliji poročila.

Pesem 'Ljubezen večnosti', ki ji je ta zgodba botrovala, je stric Sašo posnel v slovenski in angleški inačici in jo mladoporočencema poklonil na unikatni CD plošči. Za nameček pa je angleško verzijo pesmi - Love that knows no end - z Aleksandrom v duetu posnel tudi Nicolin boter Cliff Richard, ki je z velikim veseljem potrdil to pristno angleško - slovensko zvezo.

To in druge življenjske zgodbe je Aleksander Mežek združil na njegovi novi CD plošči z naslovom SOPOTJA, ki je izšla 19. marca 2001.

Nazaj